Handelsgillets Johan Hjelt är ivrig inför framtiden

Johan och Helena Hjelt trivdes bra på balen. Bild: Niklas Tallqvist

Handelsgillets styrelseordförande Johan Hjelt fanns också bland de inbjudna till slottsbalen.

– Här verkar vara trevligt och festligt. Huset andas långa anor, det är som att göra en resa genom Finlands historia, säger Johan Hjelt, styrelseordförande för både Handelsgillet och stiftelsen Bensow.

Då Handelsgillet fyllde 160 år i fjol var president Sauli Niinistö inbjuden till ett ekonomiskt seminarium, och Hjelt antar att kvällens inbjudan är ett tack för den kontakt de skapade då.

– Vi hade många intressanta diskussioner om det nordiska samarbetet och EU:s roll.

Hur står det till med stiftelsen Bensow?

– Nästan hela styrelsen har bytts ut och vi har kommit bra igång med vår nya verksamhet kring det förebyggande barnskyddet.

Även gällande Handelsgillet är Hjelt ivrig inför framtiden.

– Vi har skapat nya sorters verksamhetsformer med olika aktualitetsseminarium. Och där är också kvinnor inbjudna, påpekar han.

Dessutom ska huset på Kaserngatan byggas upp och få både hotell- och krogverksamhet.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning