Händelserna i Pojo började med att den misstänkta bad om en cigarrett

Polisen har gripit tre personer som misstänka för dråpförsök i Pojo i måndags. Bild: Sören Jonsson/SPT

Två män och en kvinna misstänks för brott i samband med måndagens misshandel och dråpförsök i Pojo.

Kvinnan som knivhöggs i Raseborg i måndags är allvarligt skadad men kommer sannolikt att överleva. Det säger kriminalkommissarie Mats Sjöholm vid polisinrättningen i Västra Nyland. Sjöholm fick själv informationen av en läkare på tisdagseftermiddagen.

Enligt Sjöholm genomgick kvinnan en operation på ett sjukhus i Helsingfors på måndagen.

Knivhuggningen av kvinnan ingick i ett händelseförlopp som utspelade sig i Pojo i Raseborg på måndagseftermiddagen. Tre personer är misstänkta för brott i samband med händelserna.

Först skedde en misstänkt grov misshandel utanför apoteket i Pojo. Enligt polisen bad en man en annan man om tobak och attackerade honom efter att ha fått ett nekande svar. Den misstänkta gärningsmannen slog offret i huvudet och ryggen med låsdelen till en rem som används för att surra fast lasten i en lastbil. Låsdelen är av metall och väger cirka fyra kilo.

Offret fick skador och vårdades på sjukhus, men kunde lämna sjukhuset redan på måndagen.

Händelseförloppet fortsatte med att den misstänkta gärningsmannen tog sig till ett höghus vid Pojovägen. När en polispatrull anlände till höghusets gård kom en man ut ur höghuset och greps av polisen. I en lägenhet i höghuset hittade poliserna den knivhuggna kvinnan och två andra personer. Kvinnan fördes till sjukhus och de andra personerna, en man och en kvinna, greps.

Polisen misstänker nu de två gripna männen och den gripna kvinnan för dråpförsök. Dessutom misstänks en av männen för grov misshandel i samband med attacken utanför apoteket.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning