Handbollsthriller i Riihimäki – "små saker avgjorde"

Nico Rönnbergs Cocks var till slut bättre än Tadas Stankevicius Dicken. Bild: Picasa

Cocks tog hem den första finalen i herrarnas FM-liga.

Cocks-Dicken 26-24 (14-15)

Dicken och Cocks dominerade grundserien och det var ingen överraskning att de möts igen i finalerna. Cocks är ute efter sitt sjunde raka FM-guld, men Dicken har under den gångna säsongen visat sig vara en veritabel utmanare.

Precis som väntat blev det en ytterst jämn första match i Riihimäki. Cocks inledde starkt och gick upp i fyra måls ledning redan efter tolv minuter, men Dicken kom igen och ledde vid halvtid.

Dicken drog ifrån i början av andra halvleken och ledde med tre mål innan Cocks kom tillbaka in i matchen. Lagen turades sedan om i ledningen, men till slut var det Cocks som drog det längre strået.

– Jämn match. Små saker avgjorde, säger Dickens tränare Björn Monnberg.

Teemu Tamminen var värst i Cocks med tio mål. Benny Broman och Tadas Stankevicius gjorde båda fem mål var för Dicken.

– Förra året förlorade vi den första finalen och den långa matchpausen syntes också den här gången. Slutresultatet var ändå det vi ville ha, säger Tamminen.

Cocks-Dicken 26-24 (14-15)

Cocks leder med 1-0 i matcher. Bäst av fem avgör.

Målskyttar

Cocks

Teemu Tamminen 10

Yury Lukyanchuk 5

Nico Rönnberg 3

Sasa Puljizovic 2

Nils Kreicbergs 2

Andrei Novoselov 1

Vitalie Nenita 1

Viktor Kovalenko 1

Davor Basaric 1

Dicken

Tadas Stankevicius 5

Benny Broman 5

Max Granlund 4

Filip Söderlund 3

Anton Rémy 3

Robin Granlund 2

Felix Nilsson 1

Mikael Mäkelä 1

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning