Hanaholmens kokbok fick fint pris

Nina Weckström och Lukas Hemnell fotograferade på Hanaholmen i februari. Bild: Cata Portin

Kokboken Restaurang Plats – Nordisk gastronomi från Hanaholmen har fått första pris i kategorin Nordisk måltidslitteratur i tävlingen Årets svenska måltidslitteratur 2021.

"De nordiska smakerna inspirerar och uppmuntrar till att testa nya kombinationer av de lokala, närodlade och hållbara råvarorna. På restaurang Plats finns en genuin gemenskap och kunskap om mat, smak och kvalitet som skiner över sidorna", står det i motiveringen till att kokboken Restaurang Plats belönades.

Recepten i boken är skrivna av Hanaholmens kökschef Lukas Hemnell och hans team. Texten i boken är skriven av journalisten Nina Weckström. Fotografierna är tagna av Robert Lindström. Kokboken ges ut av Förlaget M.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Närvårdare Pia Lemberg studerar vidare på läroavtal: ”Vård i livets slutskede ligger nära mitt hjärta”

Mer läsning