Hammarby hetare i kokande Stockholmsderby: "Vi visade att vi är bäst i allsvenskan"

Alexander Kacaniklic gör sätter 2–0 bakom Tommi Vaiho. Hammarby vann derbyt mot Djurgården med 2–1. Bild: Anders Wiklund/TT

Den allsvenska guldstriden blir allt mer tät. Hammarby vann det stekheta Stockolmsderbyt efter tre gyllene minuter mot Djurgården.– Vi visade att vi är det bästa laget i allsvenskan, säger målskytten Nikola Djurdjic till C More efter 2–1-segern på Tele2 arena.

Djurgården hade chansen att göra ett rejält ryck i den allsvenska toppen. Men så blev det inte.

I stället har guldstriden blivit än mer tät – detta efter att "Blårändernas" anmärkningsvärda oförmåga att vinna mot sina lokalrivaler i Stockholm återigen gjorde sig påmind när det för fjärde gången i år blev förlust i ett derby.

Mötet med Hammarby på Tele2 arena präglades till en början av betydligt mer kamp än skönspel, det vill säga en matchbild som inte direkt föll målglada "Bajen" i smaken.

– Vi är inte riktigt där. De är lite vassare och lite hungrigare än oss. Vi har inte spelat så här på hela säsongen. Jag vete fan vad vi håller på med. Vi är överallt och ingenstans, det måste förbättras, summerade en frustrerad Muamer Tankovic i C Mores halvtidsintervju.

Två snabba mål

Men Hammarbystjärnan skulle snart få anledning att lyfta på mungiporna.

Den andra halvleken var bara åtta minuter gammal när Nikola Djurdjic bröt dödläget till de grönvitas stora glädje. Anfallaren kunde oattackerad nicka in Simon Sandbergs precisa inlägg bakom Tommi Vaiho – och bara tre minuter senare tvingades Djurgårdens målvakt återigen kapitulera.

Ännu en gång stod högerbacken Simon Sandberg för förarbetet när han frispelade Alexander Kacaniklic som distinkt sköt in 2–0 för Hammarby.

Tre poäng bakom

Game over? Svar nej.

Jeppe Andersen drog kort därpå på sig sitt andra gula kort och blev utvisad – och då fick Djurgården plötsligt fart på sin offensiv.

Reduceringen kom i den 74:e minuten efter att Buya Turay från nära håll tryckt en målvaktsretur från Davor Blazevic i mål – och efter det inleddes en intensiv kvitteringsjakt.

Men det här var inte Djurgårdens eftermiddag. Trots jättelägen för Jacob Une Larsson, Nicklas Bärkroth och Emir Kujovic i slutforceringen blev det en ny derbyseger för Hammarby – som nu bara är tre poäng bakom alltjämt serieledande Djurgården.

– Vi förtjänade att vinna, säger Nikola Djurdjic till C More och slår fast:

– När vi var elva man visade vi att vi var det bättre laget och att vi är det bästa laget i allsvenskan.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning