Hammarby bandy hotas av konkurs: Fruktansvärt

Bild: TT/Stina Stjernkvist

Den ekonomiska krisen bland Sveriges största bandyklubbar växer.Hammarby är nästa lag att tvingas säga upp samtliga spelares kontrakt och riskerar konkurs, enligt Dagens Nyheter.– Det är ett fruktansvärt jobbigt läge, säger Anders Gidrup, ordförande i Hammarby IF bandy, till tidningen.

För tre veckor sedan meddelade Sandviken att bandyklubben tvingas säga upp herrspelarnas kontrakt efter säsongen. Nu har Hammarby kommit med ett liknande – men än värre – besked.

Den ekonomiska situationen i Stockholmsklubben är så pressad att spelarna bara garanteras full lön i januari, skriver Dagens Nyheter. Kontrakten sägs upp med omedelbar verkan.

– Det finns inga andra alternativ just nu, säger Anders Gidrup, ordförande i Hammarby IF bandy, till DN och får medhåll av aktiebolagets ordförande.

– Det här är något som vi har kommit fram till gemensamt, både i föreningen och i AB:t, säger Jan Henriksson, ordförande Hammarby bandy AB.

Spelartruppen, som på fredag tar emot tabellelvan Sirius på hemmaplan, fick nyheten under ett möte på onsdagskvällen.

– Det är bara tråkigt att den här situationen uppstår. Tråkigt för föreningen och laget, jag hoppas att det kan lösa sig någon gång och jag har inte hunnit tänka så mycket på mig själv än, säger nyckelspelaren Adam Gilljam till SVT.

Hammarby och Sandviken, sexa respektive trea i elitserien, är två av klubbarna som ännu inte har beviljats elitlicens för nästa säsong. Även tabelltvåan Västerås har ekonomiska bekymmer och riskerar att få avslag.

"Bajen" behöver få in två miljoner kronor, drygt 200 000 euro, innan vårens bokslut för att inte riskera konkurs, enligt DN. Den 31 mars fattar Svenska bandyförbundets licensnämnd beslut om elitlicens för nästa säsong.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning