Hamilton väntar tålmodigt på mer downforce

Bild: Roslan Rahman

Singapores GP avslöjade obarmhärtigt bristerna i Mercedes formel 1-team – trots att Lewis Hamilton körde i mål som vinnare.

Hamiltons och Valtteri Bottas bilar är svagast på banor som är långsamma och där man behöver ordentligt aerodynamiskt fäste, downforce.

Hamilton säger i en intervju för Autosport att det här inte kommer att åtgärdas förrän nästa säsong.

– Vi måste hela tiden jobba för att förbättra bilen. Samtidigt lär vi oss vad vi måste göra och vart vi ska sträva. Men den här bilen hinner vi inte göra avgörande förändringar i, säger Hamilton.

– Det kan hända att problemet fixas till nästa säsongs bil.

Ferrari har varit bäst på långsamma banor i år. Teamet tog dubbelseger i Monaco och Ungern. I Singapore var Ferrari och också Red Bull snabbare än Mercedes i tidskvalet men en krasch genast efter starten tvingade Sebastian Vettel, Kimi Räikkönen och Max Verstappen att avbryta.

Hamilton firade sin seger och Bottas sin tredjeplats som en lottovinst.

– Visst var det ett fantastiskt resultat på en bana som vi tycker är svårast för oss, eller näst svårast efter Monaco, säger Hamilton.

Hamilton gav Autosport en bedömning av de återstående tävlingarna med tanke på sin bil.

– Malaysia borde passa oss. I Japan behövs däremot mer downforce och där är Red Bull vanligtvis mycket stark, säger Hamilton.

– Austin är bättre för oss medan Brasilien är Ferraris bana. Även tävlingen i Mexiko kan passa bra för våra konkurrenter.

VM-serien tar slut den 26 november i Abu Dhabi. Hamilton leder i VM-serien, han har 28 poäng mer än Vettel.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33