Hamilton ger miljonbidrag till räddningsarbetet i Australien

Lewis Hamilton en halv miljon dollar till räddningsarbetet runt bränderna i Australien. Arkivbild. Bild: Andrej Isakovic

Lewis Hamilton skänker 500 000 amerikanska dollar till förmån för räddningsarbetet av vildmarken i Australien där skogsbränder fortsätter att härja i landets sydöstra delar.

Detta låter den sexfaldige världsmästaren i formel 1 meddela via sociala medier.

"Det gör mig djupt ledsen att över en miljard djur i Australien har dött en smärtsam död, utan någonstans att ta vägen, utan att det är deras eget fel. Det är ingen hemlighet att jag hyser stor kärlek för djur och jag kan inte hjälpa att sörja alla de försvarslösa djur som tros ha dött så här långt, som har gjort så att vissa arter har kommit närmare utrotning", skriver britten intill en video han har publicerat som visar hur koalabjörnar räddas ur lågorna.

26 människor har dött till följd av bränderna som är de värsta i Australien i modern tid.

Hamilton uppmanar även alla sina följare, runt 14 miljoner till antalet på Instagram och 5,6 miljoner på Twitter, att donera pengar och "fundera över vilken inverkan vi alla har på planeten".

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning