Hamilton förstår inte Ferraris beslut

Bild: Lehtikuva/AFP/Miguel Medina

Lewis Hamilton kan inte förstå varför Ferrari inte förlänger kontraktet med Kimi Räikkönen och säger att teamet gör ett misstag.

Suzuka Iceman ersätts av Charles Leclerc, som kommer från Sauber – Kimis nya team de kommande två åren.

– Jag är övertygad om att Ferrari förlorar en mycket viktig förare. Så därför tycker jag inte att det är vettigt.

– Kimi är en otroligt proffsig och fantastisk förare och han är en av mina favoriter. Och jag tror inte att han kommer att ändra sig i de sista loppen.

Räikkönen är ju mer än välkänd för att inte vara särskilt pratsam och Lewis kan inte låta bli att komma med en liten pik om Kimis bok, som har blivit en bestseller.

– Har den mer än två sidor? frågade han

När någon sa till honom att den har 269 sidor svarade han snabbt.

– Men stora bokstäver.

Sebastian Vettel ville att Räikkönen skulle stanna kvar men förlorade kampen mot Ferraris nya chefer. Hos Mercedes är stämningen mycket bättre. Hamilton och Valtteri Bottas arbetar perfekt ihop även om finländaren får spela en biroll och hjälpa superstjärnan till dennes femte titel.

Men har Lewis samma makt som Sebastian och kan lägga sig i diskussionen om vem som skall köra teamets andra bil? Antagligen inte men det skulle ändå inte stoppa honom från att säga vad han tycker till Toto Wolff om det gällde ett beslut han inte håller med om.

– Vi litar på varandra och skulle Toto komma med en galen idé skulle vi absolut prata om det och jag skulle fråga om han verkligen är säker.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning