Hamilton årets brittiska sportpersonlighet

Lewis Hamilton får ytterligare ett pris. Bild: Lehtikuva

Lewis Hamilton är en av de bästa F1-förarna genom tiderna. Nu har han för andra gången röstats fram som årets sportpersonlighet i Storbritannien.

Under ett år där nästan inget har varit som det brukar så levererade åtminstone Lewis Hamilton en viss känsla av stabilitet. Även om F1-säsongen blev omkastad, så stod han återigen högst upp på pallen när världsmästerskapet sammanfattades, som vi vant oss vid de senaste åren.

Lewis Hamilton vann sin sjunde världsmästartitel, insjuknade i covid-19 och var en tydlig röst för black lives matter-rörelsen under året och har nu utsett till årets brittiska sportpersonlighet i BBC:s omröstning.

35-åringen, som har totalt 95 grand prix-segrar, besegrade Liverpools lagkapten Jordan Henderson och jockeyn Hollie Doyle, som var den tredje populäraste personen i omröstningen.

– Jag räknade inte med det här eftersom det var så många fantastiska nominerade, säger Hamilton till BBC , och uppmanar framför allt barn och de som arbetar närmast covidsjuka att försöka att hålla modet uppe i de svåra tiderna.

Hamilton fick samma pris 2014, och har kommit tvåa i omröstningen fyra gånger, senast förra året.

– Det här bidrar definitivt mycket till att ge mig den bästa möjliga julen jag kan få med tanke på omständigheterna, säger Hamilton, som medger att han var nervös inför tillkännagivandet av priset.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Kimitoön har något för alla

Mer läsning