Hamburgerkedjan Friends & Brgrs söker snabb tillväxt – öppnar fem restauranger till i år

Friends & Brgrs växer. Arkivbild. Bild: Antti Aimo-Koivisto/Lehtikuva

Jakobstadskedjan Friends & Brgrs har ambitiösa målsättningar.

Hamburgerkedjan Friends & Brgrs växer snabbt. I augusti öppnade bolaget sin elfte restaurang, i centrum av Jyväskylä, och under slutet av året kommer ytterligare fem restauranger att öppnas: i köpcentren Kaari i Helsingfors, Iso-Omena i Esbo, Armada i Villmanstrand, Aapeli i Kuopio och Rinteenkulma i Rovaniemi.

Dessutom finns redan planer på tre nya restauranger i Tammerfors nya ishockeyarena nästa år.

Jakobstadskedjans nya offensiv bygger på den tillväxtstrategi som presenterades i början av året, i samband med att börslistade restaurangkoncernen Noho Partners gick in som majoritetsägare.

På längre sikt är planerna ännu mer ambitiösa – att utöka antalet restauranger till 30–50 inom tre år.

"Friends & Brgrs har visat sin styrka genom sitt varumärke och sin kundbas under den här exceptionella våren och sommaren. Jag tror på stark tillväxt inom snabbmat, särskilt bland unga kunder. Kedjan är en viktig del av vår framtid och vi vill nu stärka dess tillväxt efter att ha sett konceptets skalbarhet på nära håll", säger Aku Vikström, VD för Friends & Brgrs ny ägare NoHo Partners i ett pressmeddelande.

Coronavåren drabbade restaurangbranschen som helhet hårt, men för Friends & Brgrs del uppges efterfrågan ha hämtat sig snabbt.

"Sedan restaurangöppningarna i juni har vår verksamhet återhämtat sig snabbt och vi kan återigen satsa på stark tillväxt. Våra produkter lämpar sig väl för hemleverans vilket gjorde att vi kunde hålla alla restauranger öppna under våren. Därför hade vi ett positivt kassaflöde också under nedstängningen", säger Peter Fagerholm, företagets vd.

Friends & Brgrs finns för tillfället i Helsingfors, Esbo, Tammerfors, Åbo, Seinäjoki, Vasa, Uleåborg, Jakobstad och Hamburg. Kedjan blev en del av restaurangkoncernen NoHo Partners i april 2020.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Finland behöver Östersjön – vi kan och ska ännu rädda den

Mer läsning