Hamas utpekas för skadade israeliska soldater

Hamasledaren Ismail Haniya. Bild: Mahmud Hams

En sprängladdning som detonerade nära gränsstängslet till Gazaremsan har skadat fyra israeliska soldater, uppger militären.Två av soldaterna är svårt skadade och militären lägger ansvaret på den islamistiska palestinska organisationen Hamas.

Enligt israeliska medier är det den enskilda händelse som drabbat flest soldater sedan kriget mot den islamistiska palestinska organisationen Hamas i Gazaremsan 2014.

Ingen organisation har ännu tagit på sig ansvaret för sprängningen, som inträffade vid den södra gränsen till Gazaremsan. Men militärens talesperson Jonathan Conricus uppger att Hamas utnyttjat en tidigare demonstration längs stängslet för att placera ut sprängladdningen som sedan detonerades när de patrullerande soldaterna anlände.

"Vi håller Hamas ansvarigt för alla aggressioner i Gaza", skriver Conricus på Twitter.

Två soldater skadades svårt, en medelsvårt och en fick lindriga skador, enligt militären.

En israelisk stridsvagn har svarat med att öppna eld mot en "observationspost" i Gazaremsan, men utan att några människor skadats.

Hamas kontrollerar Gazaremsan, som sedan 2006 är under blockad av Israel, men har ingått ett avtal med president Mahmud Abbas Fatahrörelse om att dela styret av området.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03