Halvklart, liten risk för regn men också varmt – så blir vädret i Helsingfors under resten av veckan

Halvklart men varmt väder under resten av veckan. Bild: Mostphotos

I dag och i morgon är det halvklart väder i Helsingfors och det finns en liten risk för regn. Däremot kommer temperaturen att ligga mellan 20 och 24 grader under resten av veckan.

Juli har varit en ovanligt sval månad än så länge men nu ser det ut som att värmen är på väg. Tomi Laurinen, meteorolog på Meteorologiska institutet, berättar att dagens väder är ganska halvklart och att det kan förekomma en liten regnskur, temperaturen stiger till litet över 20 grader.

– Morgondagens väder ser också ganska halvklart ut och i östra Helsingfors förekommer det regnskurar till en viss del men regnet sprider sig knappast till centrum. Vädret kommer att vara ganska liknande som under onsdagen, tillägger Laurinen.

– Vädret från fredag till söndag är till största del molnigt och temperaturen kommer att vara runt 20 till 24 grader varmt, det är även möjligt att temperaturen blir väldigt het men eftersom Helsingfors är så nära havet så blir det nödvändigtvis inte så varmt, säger Laurinen.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Är du vuxen och vill bli närvårdare? Studiestart i mars 2020! Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning