Haltande parallell Syrien-Ukraina

Det händer alltid en hel del bakom kulisserna.

Göran Nordlund (HBL 4.3) gör ett valhänt försök att jämföra USA:s roll i Ukraina med Rysslands roll i Syrien. Den här typens relativism är uppenbarligen direkt kopierad från den dagliga trumelden av rysk propaganda i den inhemska tevekanalen Pervyij och i den engelskspråkiga Russia Today.

Ryska stridsplan massmördar civila i Syrien och presidenten skryter öppet med att detta test visat hur bra de nya vapnen fungerar. Om man nödvändigtvis ska jämföra detta med något annat kunde det vara nazisternas framgångsrika test av den nya störtbombaren Junkers Ju-87 mot städer kontrollerade av republikanerna i det spanska inbördeskriget.

Precis vilken roll USA och CIA har i Ukraina och Syrien vet givetvis varken jag eller Nordlund. Det händer alltid en hel del bakom kulisserna.

Men en öppen diskussion har förts i USA om landet ska tillåta försäljning ens av sådana antitankvapen som ukrainarna själva har önskat för att balansera upp invasionen av ryskt pansar.

Jarl Ahlbeck Åbo

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22