Halsti sugen på allsvensk comeback – har fått två konkreta anbud

Markus Halsti säger att han drivs av att lära sig nya saker. Det gjorde veteranen varje vecka i Midtjylland. Foto: Sebastian Backman/SPT Bild:

Efter två säsonger i Midtjylland är den färska danska mästaren Markus Halsti på jakt efter en ny klubb. Hjärtat klappar fortfarande för Malmö, men Halsti är öppen för alla alternativ. – Jag måste vara realist, säger han.

Den trefaldiga svenska mästaren Markus Halsti fick ansvar i bara nio danska ligamatcher förra säsongen. Nu är han sugen på en större roll i följande klubb. Halsti säger att han fortfarande har krut i benen och fysiken i skick.

–  Om jag bara spelar tio matcher per år kan jag spela tills jag är 45. Nä, men jag hoppas nog på några år till. Jag är inte heller dum. Jag är 34 så jättemånga säsonger blir det inte, säger Halsti som fortfarande drömmer om spel i Champions League.

[[[[Bädda in: https://twitter.com/Halstinho/status/998796959505936385]]]]

Halsti flyttade från Malmö till MLS-klubben DC United 2015 och skrev på för Midtjylland sommaren 2016. Nu är han utan kontrakt och upptagen med det finländska landslaget som spelar mot Vitryssland på lördag. Efter det är det dags att diskutera strategier med agenten.

Efterfrågan finns: Halsti har fått konkreta anbud av två svenska klubbar. Han funderar gärna i lugn och ro, men är också beredd på snabba ryck.

– Jag kan stå här och säga vad som helst, men om Malmö ringer och säger att det är bråttom kanske jag bara måste säga ok.

Malmö har en speciell plats i den defensiva spelarens hjärta, men Halsti säger att han måste vara realist och öppen för andra svenska klubbar.

–  Jag vill spela och måste också tjäna pengar.

Halsti säger att Sverige kan vara det bästa alternativet. Ligan är bekant och han har fortfarande ett visst rykte i allsvenskan.

– Om min agent ringer runt till danska eller norska klubbar kan de svara Halsti vem?

[[[[Bädda in: https://twitter.com/Halstinho/status/998660512614318081]]]]

Ålder: 34

Spelar som defensiv mittfältare eller försvarare

Klubb: Utan kontrakt, blev dansk mästare med Midtjylland för några veckor sedan.

Spelade för Malmö FF 2008–2014 och blev svensk mästare tre gånger.

Är född i Helsingfors och representerade FC Viikingit och HJK innan flytten till Sverige.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Bokåret 2021 på Bokström

Mer läsning