Halla-aho kommenterar omtvistad tweet: "De här människorna är i fel parti"

Jussi Halla-aho (Sannf) skriver på Facebook att han hoppas att ungdomsförbundet Finsk ungdom inser allvaret i situationen. Bild: Heikki Saukkomaa/Lehtikuva

Sannfinländarnas ordförande Jussi Halla-Aho läxar upp partiets ungdomsförbund i ett inlägg på Facebook.

Sannfinländarnas ungdomsförbund, Finsk ungdom, är i blåsväder. Ungdomsförbundet delade nyligen en skärmavbild på Twitter som är tagen från Europaparlamentets reklamkampanj. På bilden syns två glada mörkhyade föräldrar och deras barn.

– Rösta på Sannfinländarna så att Finlands framtid inte ska se ut så här, skrev Finsk ungdom intill bilden på Twitter.

Flera personer har anklagat inlägget för att vara rasistiskt och ungdomsförbundet riskerar också att bli av med sitt statliga understöd som i år är 115 000 euro.

På onsdagen tog Sannfinländarnas partiordförande Jussi Halla-aho avstånd från ungdomsförbundets tweet.

I ett inlägg på Facebook skriver Halla-aho att det under årtusendenas gång har kommit människor till Finland från alla väderstreck. Det viktigaste är enligt honom att kontrollera mängden invandrare som kommer till Finland.

Halla-aho skriver att Sannfinländarna motsätter sig något som de kallar för skadlig invandring, men att partiet varken granskar genetik eller definierar vad som är finländskt.

– Tyvärr finns det en liten skara människor i ungdomsförbundet som inte tycks känna till och godkänna partiets linje. De här människorna är i fel parti. Jag hoppas att majoriteten av medlemmarna förstår allvaret i situationen, skriver Halla-aho på Facebook.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Är du vuxen och vill bli närvårdare? Studiestart i mars 2020! Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning