Halla-aho i Twitterbråk med Svenska Yle – "Sannfinländarnas ersättare dög inte"

Marianne Sundholm och Jonna Nupponen ledde tv-debatten i måndags. Bild: Skärmavbild/Svenska Yle

Tre partiledare valde att avstå från att delta i den tvåspråkiga partiledardebatten i måndags. Jussi Halla-aho (Sannf) beskyller Svenska Yle för ojämlik behandling.

Partiledarna Juha Sipilä (C) och Petteri Orpo (Saml) hade på förhand meddelat förhinder i tv-debatten på måndagen och ersattes i stället av Katri Kulmuni (C) och inrikesminister Kai Mykkänen (Saml).

Jussi Halla-aho (Sannf) lämnade återbud dagen innan debatten på grund av förkylning. Han skriver på Twitter att Sannfinländarna erbjöd sig att skicka en svenskspråkig kandidat som ersättare till partiledardebatten, men att Svenska Yle avvisade förslaget.

– Endast partiledaren dög tydligen. Men samma regel gällde inte för Samlingspartiet som skickade Kai Mykkänen, skriver Halla-aho på Twitter.

Pia Johansson, ansvarig producent för samhällsinnehåll vid Svenska Yle, svarar på Halla-ahos beskyllning med att säga att Mykkänen räknades som partiledning eftersom han har suttit som minister.

– Prata inte strunt. Mykkänen hör inte till Samlingspartiets ledning på något sätt, skriver Halla-aho.

Byggnadsarv kräver vård och goda produkter

På Illby gård i Borgå värnar man om det gamla genom att ta väl hand om sina byggnader. Målningen av karaktärshuset var ett stort projekt, men något man räknar med att ha glädje av länge. 13.6.2019 - 09.39