Jussi Halla-aho deltog i 612-fackeltåget

Bild: Lehtikuva/Martti Kainulainen

Sannfinländarnas ordförande Jussi Halla-aho marscherade i det ultranationalistiska fackeltåget 612 som startade från Tölötorg på torsdagskvällen.

Fackeltåget 612 gick från Tölö till kyrkogården på Sandudd. Jussi Halla-aho har själv inte bekräftat sin närvaro, men han förevigades av medborgaraktivisten Dmitrij Gurbanov på Twitter.

– Fackeltåget startade alldeles nyss och enligt mina kolleger som är på plats så har allting gått lugnt till. Det är svårt att säga hur många som deltar, men det handlar om hundratals demonstranter, säger överkommissarie Pekka Höök på Helsingforspolisen.

Fackeltågets arrangörer sade sig välkomna alla fosterländska finländare.

– En politisk polarisering och samhällelig ojämlikhet har slagit en kil mellan finländarna. Under osäkra tider är sammanhållning den största tillgången för en liten nation, skriver arrangörerna på nätet.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46