Hakkarainen slet Räsänen i håret

Nyligen kom det ut att Teuvo Hakkarainen, kraftigt berusad, inte bara försökt tvångskyssa Veera Ruoho, utan även tidigare slitit Päivi Räsänen i håret. Bild: Lehtikuva/Vesa Moilanen

Det var inte bara efter årets julfest det spårade ur för Sannfinländarnas riksdagsledamot Teuvo Hakkarainen. I fjol vid samma tid gick han lös på Päivi Räsänen (KD) och slet henne i håret.

Det här berättar Päivi Räsänen för Ilta-Sanomat.

– Det ryktas om att han också skulle ha tafsat, men det stämmer inte, säger Räsänen som tidigare inte har velat berätta om vad som inträffade.

Räsänen säger att hon diskuterat saken med Hakkarainen, och att han ska ha gett henne sin tillåtelse att berätta om händelsen, som även fick flera ögonvittnen.

Hakkarainen ska enligt ögonvittnena mitt på dagen ha varit kraftigt berusad och slitit tag i Räsänens hår, sluddrat hennes namn, och ruskat om henne "på ett sätt som kändes i hårbottnen". Räsänen anmälde efteråt händelsen till riksdagens talman och till ordförande för sannfinländarnas riksdagsgrupp.

– Jag diskuterade också med några andra riksdagsledamöter så att de kanske kunde hjälpa Hakkarainen att få hjälp. Han var så berusad att han inte kunde kontrollera sig själv och nästan föll, säger Räsänen till Ilta-Sanomat.

– Jag var på väg till Lilla parlamentet då Hakkarainen kom emot och tog tag i håret. Jag upplevde det inte som sexuellt ofredande, snarare en grav berusning. Jag vet inte om han avsåg att slita mig i håret eller smeka det, säger Räsänen som också berättar att Hakkarainen hade en följeslagare med sig, eftersom han annars inte hade hållits på benen, skriver Ilta-Sanomat.

Enligt tidningen kommer Hakkarainen själv inte ihåg det som hände, men han ska ha sökt upp Räsänen efteråt och bett om ursäkt.

– Han bad ödmjukt om ursäkt och jag förlät honom. Inuti skalet kan det finnas en känslig människa, och vi ska komma ihåg att även han har närstående och familj, säger Räsänen till Ilta-Sanomat.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Skall man beakta FN:s hållbarhetsmål när man väljer utbildning?

Mer läsning