Hakkarainen bor i bastu på riksdagens bekostnad

Hakkarainen själv anser att han agerat precis som riksdagen förutsätter. Bild: Emmi Korhonen/Lehtikuva

Riksdagsledamot Teuvo Hakkarainen (Sannf) är i blåsten igen. Denna gång handlar det om anklagelser om missbruk av kostnadsersättning för bostad. Hakkarainen säger sig inte förstå vad han gjort för fel.

Den lokal som Teuvo Hakkarainen hyrt i Tölö i Helsingfors som tjänstebostad är egentligen en bastu och är inte avsedd att användas som bostad. Det skrev Iltalehti på måndagen.

Hakkarainen har för lokalen lyft den kostnadsersättning som de riksdagsledamöter har rätt till som behöver en övernattningslägenhet i Helsingfors för att kunna sköta sitt uppdrag.

Hakkarainen försvarar sig på onsdagen för MTV:s nyheter med att konstatera att han undertecknat ett hyresavtal där utrymmet betraktas som källarbostad, inte som bastu.

Hakkarainen säger att han hyr utrymmet tillsammans med riksdagsledamot Ville Vähämäki (Sannf), som i sin tur använder lokalen som kontor. Vähämäki bor i en lägenhet i samma hus.

– Jag har varit där i fem år. Riksdagen har betalat min hyra hela tiden och saker har skötts som de ska, säger Hakkarainen till MTV och konstaterar att han så vitt han förstår agerat såsom riksdagen förutsätter.

Riksdagen meddelade på tisdagen att man utreder ärendet.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Diamanter är det ultimata vintageköpet

Mer läsning