Hakkarainen anklagas för tvångskyss

En överförfriskad Teuvo Hakkarainen av sig på en kollega i riksdagen förra veckan med att handgripligen grabba tag i hennes nacke och tvångskyssa den.Bild: Lehtikuva/Emmi Korhonen

Sannfinländarnas andra vice ordförande Teuvo Hakkarainen gav sig på Samlingspartiets ledamot Veera Ruoho med tvångskyssar i riksdagen förra veckan.

Ruoho hade precis avlägsnat sig från plenum för att gå till riksdagens café på paus då Teuvo Hakkarainen (Sannf), som varit på partiets julfest, gav sig på henne. Det rapporterar MTV.

– Jag tog en paus i arbetet och blev alldeles överraskad av situationen. Han grabbade tag i min nacke och tryckte dit sin mun. Greppet var ett sådant att det gjorde ont, och det gjorde munnen också, säger en förbluffad Ruohonen till MTV.

Situationen kom till ända då Samlingspartiets ledamot Kari Tolvanen ingrep och uppmanade Hakkarainen att sluta.

Ruohonen understryker att incidenten inte ägde rum på en fest, utan under hennes arbetspaus.

– Det här har inget att göra med något julfestfirande. Det känns som om att man försöker måla upp en bild av att det hela inträffade på en fest och att offret också var berusat, säger Ruoho, som anmält händelsen till riksdagens talman.

Maria Lohela (Blå), riksdagens talman, reagerade omedelbart på anmälningen.

– Jag tog upp saken med båda parter genast nästa dag (i fredags), säger Lohela till MTV.

Hakkarainen har bett Ruoho om ursäkt på Facebook där han berättat att han inte har några minnesbilder av incidenten. Han har också författat ett offentligt uttalande.

– Jag har personligen bett om ursäkt och gör det igen. Felet är mitt och bara mitt. Jag är verkligen ledsen, det här ska inte upprepas.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33