Håkan Malm död

Bild: HBL-arkiv

SFP:s långvariga österbottniska riksdagsledamot Håkan Malm, 81, avled i söndags. Malm hade i ett år kämpat mot Alzheimers sjukdom.

Malaxbon Håkan Malm var en av stöttepelarna i SFP:s riksdagsgrupp i sex valperioder åren 1975-1999. Han var medlem i riksdagens finansutskott, i lagutskottet och stora utskottet.

Trots sin långa riksdagskarriär blev Malm aldrig minister. När han efter sin sjätte period bestämde sig för att inte mera ställa upp skrev HBL att "han hör inte till den kategori av riksdagsmän som trivs i rampljuset och lever i nära symbios med massmedierna, utan snarare till de pålitliga arbetsbina som utför det verkliga arbetet i tysthet."

– Jag har stått där man har ställt mig, sade han Malm med eftertryck i intervjun.

Han fick den gången liksom ofta tidigare frågan om det stör honom att han inte fick bli minister.

- Nej, jag är inte missnöjd. Massmediespelet har blivit allt viktigare. Och jag har inte precis varit journalisternas favorit, påpekar Malm.

- Alla har vi olika sätt att jobba. En del har ett oerhört behov av att synas och höras. Jag är mera intresserad av att påverka och se resultat. Jag har varit en av 200.

Håkan Malms arbete uppskattades över partigränserna för han tilldelades den relativt sällsynta titeln riksdagsråd.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54