Haglund tar plats i finsk-svenska handelskammaren

Bild: Martti Kainulainen

Svenska folkpartiets avgående ordförande Carl Haglund har valts in i styrelsen för Finsk-svenska handelskammaren, skriver handelskammaren i ett pressmeddelande.

Lars G Nordström fortsätter som handelskammarens styrelseordförande och Jacob Wallenberg som ordförande för fullmäktige. Övriga ledamöter i styrelsen är Karsten Slotte, Jussi Järventaus, Tommy Ekholm, Elisabeth Thand Ringqvist och Christoph Vitzthum.

Handelskammaren, som leds av vd Kjell Skoglund, grundades 1936 för att främja handeln mellan Finland och Sverige och har som sin huvudsakliga uppgift att hjälpa finländska små och medelstora företag att ta steget ut på den svenska marknaden. Antalet medlemmar har ökat kraftigt den senaste tiden och handelskammaren har i dag närmare 500 medlemmar i både Finland och Sverige.

80-årsjubileet firas i oktober med ett seminarium och galamiddag på Grand Hôtel i Stockholm.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning