Häftig brand i S:t Michel: Två personer hoppade från balkongen

En våldsam eldsvåda utbröt i S:t Michel strax före midnatt. Flera personer och katter evakuerades.

En våldsam brand utbröt i andra våningen i ett fyra våningars höghus på Karsikkoniementie i S:t Michel klockan 23.30 på tisdagen. Elden totalförstörde en lägenhet och lägenhetens dörr mot trappan. Trappan skadades av rök och hetta. De ovanom liggande balkongerna skadades också.

Två personer flydde ur den brinnande lägenheten genom att hoppa eller fälla sig från balkongen. Jourhavande brandmästare Timo Merivirta vet inte exakt hur det gick till. Balkongens golv ligger på tre meters höjd.

– Det var en häftig brand. Elden och hettan tvingade ut dem, säger Merivirta.

Huset har 23 lägenheter. Totalt evakuerades 18 personer. Myndigheterna har anvisat tillfälliga boenden åt de evakuerade.

– Vi räddade också sex katter. Fyra av katterna tog vi med oss hit till brandstation, två lämnades i ett rent utrymme i husets källare, säger Merivirta.

Sex släckningsenheter, två ambulanser och en ledningsbil deltog i utryckningen. Därtill deltog polisen, som utreder brandorsaken.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning