Hade inbrott hemma under CL-matchen

Tjuvarna höll sig framme då Lyon mötte Benfica. Bild: Remy Gabalda/Lehtikuvs

Franska inbrottstjuvar verkar vara fotbollsintresserade. Några av dem har i alla fall haft koll på när fotbollsstjärnorna spelar match och då kunnat länsa deras hem på värdeföremål.

Det senaste offret var Lyon-anfallaren Bertrand Traoré vars hem utsattes för inbrott när han spelade i Champions League mot Benfica i tisdags kväll, och gjorde 3–1-målet.

En stor summa pengar och dyrbara klockor stals.

I februari utsattes tre andra Lyon-spelare, däribland Memphis Depay, för inbrott i hemmet medan de spelade i Champions League mot Barcelona. Depay hade bara några månader dessförinnan blivit bestulen när han spelade en ligamatch mot Nice. Då stals värdesaker för motsvarande tio miljoner kronor.

Även spelare och ledare i Marseille och Paris har haft inbrott när de varit iväg på match.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning