Hade 273 kilo amfetamin – körde in i polisbil

Metamfetaminet var förpackat i 13 förslutna kartonger. Bild: HOGP/TT-AP

Man körde in i polisbil i Australien. I bilen hade han stora mängder droger.

En man i Sydney i Australien hade oflyt när han var ute och körde med en större knarkgömma i bilen. Den 26-årige föraren körde nämligen rakt in i en polisbil som stod parkerad utanför en polisstation.

Mannen fortsatte sin färd men stoppades av polis runt en timme senare. Då uppdagades det att bilen innehöll 273 kilo metamfetamin i kristallform, så kallad "ice". Knarket beräknas ha ett gatuvärde på 200 miljoner australiska dollar – runt 1, 3 miljoner euro.

– Det var ett av de enklaste knarktillslag som New South Wales polis någonsin gjort, säger polischefen Glyn Baker till tidningen Sydney Morning Herald.

Australien brottas med ett växande metamfetaminproblem. En statlig rapport som släpptes i fjol visade att landet i förhållande till befolkning har fler användare av drogen än de flesta andra länder i världen.

26-åringen har åtalats för narkotikabrott och vårdslös körning.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning