Haavisto möter utrikesministrar i Bryssel

Utrikesminister Pekka Haavisto deltar i EU:s utrikesråds möte i Bryssel på måndag. Bild: Linnea de la Chapelle/SPT

EU:s utrikesråd samlas på måndag för att diskutera läget i Irak, Iran och Centralafrikanska republiken. Utrikesminister Pekka Haavisto deltar i mötet för Finlands del.

På måndag möts EU:s utrikesråd i Bryssel. Orsaken till mötet är att rådet ska ta ställning till läget i Irak, Iran och Centralafrikanska republiken. Också migrationens yttre dimension ska diskuteras.

Utrikesminister Pekka Haavisto representerar Finland. Haavisto får även under mötet en möjlighet att presentera vilka prioriteringar som ska göras på utrikes- och säkerhetspolitiken under Finlands EU-ordförandeskap.

– Finland har bland annat som mål att effektivera EU:s deltagande i konfliktförebyggande och fredsmedling. Vi vill även förebygga och avvärja hybridhot och stärka EU:s politik för Arktis, som ska fokusera på att bromsa klimatförändringarna. Finland anser också att respekten för internationell rätt och universella mänskliga rättigheter, demokrati och rättsstatsprincipen ska vara utgångspunkten för alla EU:s yttre åtgärder, säger Haavisto i ett pressmeddelande.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning