Haalands fars Spanienbesök skapar spekulationer

Erling Braut Haaland – på väg till Barcelona eller Real Madrid? Bild: Christof Stache/Lehtikuva-AFP

Är den norska anfallsstjärnan Erling Braut Haaland på väg mot en stor övergång till Barcelona eller Real Madrid?Spekulationerna är i alla fall i full gång sedan 20-åringens pappa Alf-Inge och agenten Mino Raiola ska ha besökt båda de spanska jätteklubbarna under skärtorsdagen.

Först fångades Alf-Inge Haaland (själv en storspelare på sin tid) och Raiola på film på flygplatsen El Prat utanför Barcelona. Enligt de Barcelonabaserade sporttidningarna Mundo Deportivo och Sport blev duon sedan upplockade av "Barças" nygamla ordförande Joan Laporta för ett möte parterna emellan.

Haaland ska, enligt tidningarna, vara Barcelonas förstaval i sommarens transferfönster. Det erkänt goda förhållandet Raiola och Laporta emellan ska bidra till katalanernas optimism att knyta norrmannen till sig.

Senare under torsdagen bar det sedan av till Madrid för far Haaland och agent Raiola, för möte med Barcelonas El Clásico-rival Real Madrid, enligt spanska Cadena Cope.

Erling Braut Haaland har bara varit i tyska Dortmund sedan i januari i fjol efter att ha köpts från österrikiska RB Salzburg. I Dortmund har han slagit flera målrekord och står för tillfället noterad för 49 fullträffar på lika många tävlingsmatcher för klubben.

Priset: 200 miljoner euro

Men redan nu kan han alltså vara på väg bort. Enligt Sky Sports kommer Alf-Inge Haaland och Mino Raiola att träffa representanter för "fem toppklubbar" som alla är intresserade av att värva den norska superstjärnan.

Erling Braut Haaland står under kontrakt till 2024, men i avtalet ska det finnas en klausul som gör att han kan lämna Dortmund för ett bestämt pris sommaren 2022. Den klubb som däremot vill göra Haaland till sin redan den kommande sommaren får emellertid hosta upp.

Rejält.

ESPN skrev nyligen att Dortmund kommer kräva 200 miljoner euro för att släppa sin anfallsjuvel efter den här säsongen.

Med tanke på att Barcelona har skulder på omkring motsvarande 1, miljarder euro är det dock många som tvivlar på att klubben ska kunna gå i land med en Haalandvärvning.

Vill inte sälja

Dortmunds sportchef Michael Zorc säger till tyska Sky att klubben inte vill sälja Haaland i sommar.

– I går pratade jag med Mino Raiola. Vi var väldigt tydliga med vad vi vill, säger Zorc.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Akademen - en modern klassiker

Mer läsning