Gunvor Kronman leder Amos Rex

Gunvor Kronman.Bild: Niklas Tallqvist

Konstsamfundets styrelseordförande Gunvor Kronman har utnämnts till styrelseordförande för Amos Rex.

Två internationellt meriterade konstkännare ingår i den nyutnämnda styrelsen för Amos Rex. Den ena av dem är museiproffset Lars Nittve som under sin karriär har arbetat som museichef för Louisiana, Tate Modern och Moderna Museet i Stockholm. Den andra är Elisabeth Millqvist, konstnärlig ledare för Wanås konstpark i Skåne.

Övriga medlemmar i styrelsen är Laura Aalto, vd för Helsinki Marketing, Stefan Björkman, vd för Konstsamfundet, Leif Jakobsson, tidigare vd för Svenska kulturfonden, Juha Järvinen, direktör vid Finnair samt Cilla Lönnqvist, programchef för Yle Arenan.

Den nya styrelsen inleder sitt arbete i oktober.

Föreningen Konstsamfundet äger bolaget KSF Media som ger ut tidningarna Hufvudstadsbladet, Västra Nyland, Östnyland, Loviisan Sanomat och Hangötidningen.

Plast- och luktfria målfärger av förnyelsebara naturoljor

För fempersonersfamiljen i Malax var valet av Uulas färger enkelt. Inhemska, naturenliga, luktfria, utsläppsfria samt utmärkt service och personal är det som ligger överst. Att färgerna är enkla att stryka på och färgvärlden varm, vacker och harmonisk bidrar till helheten. 4.12.2018 - 09.08