Guide: Bind din egen midsommarkrans

Blommor i håret hör midsommaren till. HBL guidar dig till den perfekta midsommarkransen – i fem enkla steg.

Du behöver

Ståltråd, en tunnare och en grövre sort

Sax eller avbitare

Blommor i varierande färg och storlek

Steg 1

Samla ihop ett fång av somriga blommor, gärna i varierande storlek, färg och form. Snitta blommorna så att stjälkarna är ungefär 7 centimeter långa. Kortare stjälkar är lättare att hantera, men låt stjälkarna vara längre ifall du vill få till en ordentligt stadig krans.

Steg 2

Ta fram den grövre ståltråden och mät upp storleken kring ditt huvud till stommen, låt ståltråden vara ungefär 10 centimeter längre än ditt huvudmått. Vrid till en ögla i den ända du börjar i för att enkelt kunna fästa kransen i slutet.

Steg 3

Ta nu den tunnare ståltråden och klipp färdiga snuttar på cirka 20 centimeter, ju kortare desto lättare att hantera. Ståltråden kommer att används till att binda fast blommorna kring stommen.

Steg 4

Placera en liten bukett blommor vid ändan av stommen där öglan sitter och vira fast med ståltråd. Bygg sedan på med bukett efter bukett längs stommen. Tänk på att variera med olika sorters blommor längs med vägen.

Steg 5

När tillräckligt många buketter är fastbundna och kransen mäter kring ditt huvud är det dags att trä igenom den kvarvarande ståltråden genom öglan och fästa kransen. Kransen är klar!

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Pionjären inom styling

Mer läsning