Guardiola vill se snabbare VAR-beslut

Bild: Lehtikuva-AFP/Oli Scarff

Manchester Citys tränare Pep Guardiola är positivt inställd till användandet av videodomare (VAR), men efter 7–0-krossen mot Schalke i Champions League ropade han för att tekniken kan snabbas upp.

Tre av Citys mål gjorda av Sergio Agüero, Leroy Sané och Raheem Sterling blev videogranskade efter hårfina offside-avvinkningar, samtidigt som Sané fick ytterligare ett mål bortdömt.

Det var också stor frustration bland supportrarna på Etihad Stadium över fördröjningarna som varje beslut förde med sig.

– De måste komma fram till sina beslut lite snabbare, men det (systemet) är rättvist, säger Guardiola, som ville att systemet skulle införas i Premier League den här säsongen.

– Vi fick två straffar emot oss i Tyskland (mot Schalke) på grund av VAR, men i slutändan är det rättvist.

– Och det är det vi är ute efter. Förhoppningsvis kan det införas i Premier League nästa säsong. Jag gillar VAR. Förhoppningsvis kan det bli snabbare än vad det är i dag.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning