Guardiola: “Om vi har fel – bevisa det”

Pep Guardiola försvarar Manchester Citys spenderande. Arkivbild. Bild: Alastair Grant/TT-AP

Manchester City har återigen blivit föremål för kritik efter 100-miljonsköpet av engelsmannen Jack Grealish.Liverpools tränare Jürgen Klopp har sagt att vissa klubbar inte har några ekonomiska begränsningar – nu svarar Pep Guardiola.– Vi har samma regler som alla andra, säger Manchester City-tränaren.

Liverpools huvudtränare Jürgen Klopp var kritisk mot toppkonkurrenternas spenderande inför Premier League-premiären.

– Vi kan inte jämföra oss med andra klubbar som i princip inte har några begränsningar, sade han.

Pep Guardiola håller inte med om tyskens utspel.

– Vi har begränsningar på grund av FFP (financial fair play). Vi har samma regler som alla andra. Förutom det väljer alla klubbar hur de gör. Vi har klarat kontrollerna som finns för alla klubbar varje säsong. Om vi har fel – bevisa det, säger han.

Citytränaren menar att klubbens Abu Dhabi-baserade ägare är mer benägna att spendera de tillgångarna som finns tillgängliga.

– Jag har sagt det förut, det finns ägare som vill behålla intäkterna för sig själv. Våra ägare vill inte förlora pengar, men om de kan spendera, så kommer de att göra det, säger Guardiola och fortsätter:

– Förr vann Manchester United titlar för att de spenderade mer än andra klubbar. Kommer ni ihåg det? De spenderade mer än Manchester City, för att vi inte var kapabla att göra det då.

Han hävdar att värvningen av Jack Grealish från Aston Villa för cirka 100 miljoner pund var möjlig tack vare att klubben sålt spelare för omkring 60 miljoner tidigare.

Samtidigt florerar rykten om att Manchester City är beredda att betala upp emot 150 miljoner pund för att knyta åt sig anfallsstjärnan Harry Kane från Tottenham.

Manchester City möter just Tottenham på bortaplan i säsongspremiären i dag, söndag, klockan 18.30.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Så kan valet av lån påverka din ekonomi

Mer läsning