Gryta med pumpa och bönor

Servera grytan med en sallad och nachos elle ris. Bild: Lee Kearney/TT

Butternutpumpa är den enda pumpa man hittar så här års. Tillsammans med bönor och lite hetare kryddor blir det en gryta med lite mexikansk touche.

Pumpagrytamed bönor

För 4 portioner, 30 minuter

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 (à 500 g) butternutpumpa

1 röd paprika

2 msk olivolja

1 burk (ca 400 g) cocktailtomater

1 msk tomatpuré

1 tsk chilipulver

1 tsk spiskummin

1 tsk kanel

1 burk (ca 400 g) bönor, t ex kidney eller svarta

salt och svartpeppar

Till servering:

sallat

cocktailtomater

majs

avokado

gräddfil

nachos eller ris

Gör så här:

1. Skala lök och vitlök. Finhacka vitlöken och skiva löken fint. Skala och kärna ur butternutpumpan, dela i mindre bitar. Dela paprikan, kärna ur och skär i mindre bitar.

2. Hetta upp oljan i grytan och tillsätt lök och vitlök. Bryn i ett par minuter. Häll i pumpa och paprika. Blanda och tillsätt cocktailtomater, tomatpuré, chilipulver, spiskummin, kanel.

3. Blanda och tillsätt avrunna bönor. Sätt på locket och koka i cirka 15 minuter tills pumpan är mjuk. Smaka av med salt och peppar.

4. Servera grytan med en sallad på sallat, avokado, cocktailtomater, majs och koriander. Pressa över limesaft och blanda. Nachos eller ris är goda tillbehör.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning