Grym slutspurt – Eva Wahlström försvarade sin VM-titel

Eva Wahlström, världsmästare. Bild: Heikki Saukkomaa

Eva Wahlström försvarade WBC-förbundets VM-titel för andra gången i rad.

Eva Wahlström får fortsättningsvis titulera sig världsmästare. Det blev klart efter toppmatchen mot tidigare obesegrade Anahi Esther Sanchez. Wahlström vann matchen via domarpoängen 98–92, 97–94, 97–94.

Toppmötet i superfjäderviktsklassen var oerhört jämn de sex första ronderna. Efter det satte Wahlström i en större växel och kopplade greppet om matchen och sin VM-titel.

– Jag var lugn och självsäker. Jag visste att hon slår sin motståndare hårt i sidan. Typ efter en sekund träffade hon min sida ordentligt. Det kändes så bra att få kriga. Halvvägs in i matchen hittade jag flytet. Det var tekniskt inte så vackert men det gör inget, säger en sprudlande glad Wahlström i segerintervjun.

Segern var Wahlströms 19:e under karriären. Hon har också en oavgjord på sitt konto.

Nu återstår att se om Wahlström till näst får ett försök på att uppfylla drömmen om att erövra ett annat storförbunds VM-titelbälte.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning