Gruppindelningen för ishockey-VM 2021 klar – nordamerikanskt motstånd för lejonen i Riga

Finland är regerande världsmästare då VM inleds i maj nästa år. Bild: Jussi Nukari / LEHTIKUVA

Gruppindelningen för ishockey-VM för herrar 2021 är klar. Finland spelar sina gruppspelsmatcher i Lettlands huvudstad Riga.

Ishockey-VM i Schweiz skulle egentligen pågå just nu men mästerskapet ställdes in på grund av coronaviruset. Det betyder att lejonen, som vann VM-guld i Bratislava för ett år sedan, är regerande mästare då VM kör i gång i Minsk och Riga i maj 2021.

På onsdagen publicerade internationella ishockeyförbundet gruppindelningen för mästerskapet i Vitryssland och Lettland. Finland spelar i samma grupp som Kanada, USA, Tyskland, Lettland, Norge, Italien och Kazakstan. Gruppen spelar sina samtliga matcher i Riga.

I den andra gruppen, som spelar sina matcher i Minsk, spelar Ryssland, Sverige, Tjeckien, Schweiz, Slovakien, Danmark, Vitryssland och Storbritannien.

De exakta datumen för VM är inte fastslagna till hundra procent. Preliminärt är det tänkt att VM ska spelas 7–23 maj men det finns en möjlighet att turneringen senareläggs med två veckor för att ta i beaktande eventuella förskjutningar i de nationella ligornas spelscheman.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning