Gruppindelningen för ishockey-VM 2021 klar – nordamerikanskt motstånd för lejonen i Riga

Finland är regerande världsmästare då VM inleds i maj nästa år. Bild: Jussi Nukari / LEHTIKUVA

Gruppindelningen för ishockey-VM för herrar 2021 är klar. Finland spelar sina gruppspelsmatcher i Lettlands huvudstad Riga.

Ishockey-VM i Schweiz skulle egentligen pågå just nu men mästerskapet ställdes in på grund av coronaviruset. Det betyder att lejonen, som vann VM-guld i Bratislava för ett år sedan, är regerande mästare då VM kör i gång i Minsk och Riga i maj 2021.

På onsdagen publicerade internationella ishockeyförbundet gruppindelningen för mästerskapet i Vitryssland och Lettland. Finland spelar i samma grupp som Kanada, USA, Tyskland, Lettland, Norge, Italien och Kazakstan. Gruppen spelar sina samtliga matcher i Riga.

I den andra gruppen, som spelar sina matcher i Minsk, spelar Ryssland, Sverige, Tjeckien, Schweiz, Slovakien, Danmark, Vitryssland och Storbritannien.

De exakta datumen för VM är inte fastslagna till hundra procent. Preliminärt är det tänkt att VM ska spelas 7–23 maj men det finns en möjlighet att turneringen senareläggs med två veckor för att ta i beaktande eventuella förskjutningar i de nationella ligornas spelscheman.

Aktia Aktiecertifikat Renare Europa ger tidsenlig diversitet åt placeringsportföljen

Mer läsning