Grupp av tiggare misstänks ha bestulit äldre kvinna

Vid torget. Incidenten ägde rum på spårvagnshållplatsen vid Hagnäs torg. Bild: Helsingfors stads mediebank

Kvinnan höll på att gräva fram några slantar när en av tiggarna snabbt plockade åt sig en knippe sedlar ur hennes plånbok.

En grupp av tiggande kvinnor hade närmat sig den äldre kvinnan på spårvagnshållplatsen vid Hagnäs torg under tisdagsförmiddagen. Hon berättar att de kommit fram med tidningar och tomma koppar.

Kvinnan hade grävt fram sin plånbok ur väskan och när hon skulle räcka över tre en euros mynt åt tiggarna hade en av dem snott en knippe tjugo euros sedlar från hennes plånbok. Hon uppskattar att det handlar om ungefär 120 euro.

Polisen uppmanar till försiktighet på stan. Det lönar sig också att hålla sin plånbok och annan egendom utom räckhåll för andra samt att förvara sina pengar på ett säkrare ställe än i bakfickan eller en öppen väska.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46