Grundlagsutskottet förväntas ge sitt utlåtande om vårdreformen i dag

Grundlagsutskottet sammanträder på nytt klockan 9. Bild: Lehtikuva/Mesut Turan

I dag förväntas riksdagens grundlagsutskott bli klart med sitt utlåtande om vårdreformen. Fredagens utskottsmöte inleds klockan 9.

Efter torsdagens möte var tongångarna från utskottets ordförande Annika Lapintie (VF) positiva. Hon gick inte in på vad som återstår innan utlåtandet är färdigt.

– Målet är att få utlåtandet klart i morgon (läs: i dag, fredag). Vi blir klara. Jag börjar själv tro på det också.

Om utlåtandet inte blir klart under förmiddagens möte fortsätter utskottet klockan 13.30. Enligt Lapintie finns ingen tidsgräns för när fredagens möte slutar.

När grundlagsutskottet har gett sitt utlåtande kommer social- och hälsovårdsutskottet att förbereda sitt betänkande. Det är fortfarande osäkert om lagpaketet kommer att hinna nå riksdagen för omröstning före riksdagsvalet i april.

Det är tre veckor kvar tills riksdagen slutar arbetet för valpaus. Riksdagens talman Paula Risikko (Saml) har sagt att hon i slutet av månaden bedömer om sessionen kan förlängas.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46