Grovskuren grönsakssoppa

Gör det enkelt och koka en soppgrund smaksatt med färdiga wokgrönsaker. Dukat med sked och kniv.

För 4 personer, 30 minuter

300 g frysta wok- eller soppgrönsaker

1 liter vatten

2 tärningar grönsaksbuljong

1 litet blomkålshuvud

1 litet broccolistånd

5 msk finhackad persilja

1 dl mager grädde

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

salt och peppar

Till servering:

färska örter eller blad

gott bröd

Gör så här:

1. Skär ned blomkål och broccoli i mindre buketter. Ta inte med de hårda stammarna. Sjud några minuter i saltat vatten. De ska vara lätt mjuka men inte överkokta.

2. Koka upp vatten, lös upp grönsaksbuljong i tärningsform. Vänd ned wok- eller soppgrönsaker och sjud dem knappt mjuka.

3. Red lätt med maizena löst i vatten och runda av med hackad persilja och grädde. Avsluta med salt och peppar. Servera med bröd och toppa med färska örter eller salladsblad.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33