Grov misshandel och dråpförsök i Pojo centrum – det ena offret valdes ut slumpmässigt, tror polisen

Polisen misstänker tre personer för försök till dråp i Pojo centrum. En av dem misstänks dessutom för grov misshandel. Bild: Vesa Moilanen

Sammanlagt tre personer är gripna, men polisen misstänker att det är en och samma man som ligger bakom både en grov misshandel och ett dråpförsök i Pojo under måndagseftermiddagen.

Klockan 16.42 slog en utomstående person larm om en misshandel i Pojo centrum. En man ska slumpmässigt ha valt ut ett offer som han slagit med en metalldel som man spänner fast last med, uppger kriminalkommissarie Mats Sjöholm.

– Som det nu verkar kände de här två personerna inte varandra från förr. Men när vi börjar förhöra honom lär vi få en tydligare bild av skeendet.

Från Pojo centrum tog sig sedan den misstänkta gärningsmannen enligt polisen till fots till en lägenhet i närheten. När polisen kom till platsen hittade de en knivskuren kvinna. Hon var svårt skadad och fördes till Helsingfors för sjukhusvård.

Polisen har gripit tre personer misstänkta för dråpförsök. Dessutom misstänks en av de gripna för den grova misshandeln som skedde tidigare.

Varför är de misstänkta för försök till dråp, inte mord?

Mord är enligt brottsbalken planerade, och synnerligen råa. Planerat verkar det här inte ha varit. Men rubriceringen kan komma att ändras under utredningens gång, säger Mats Sjöholm.

Sjöholm vill inte gå in på gärningspersonernas motiv.

Det är för tidigt att säga. Men det finns mycket som tyder på att det är en och samma man som ligger bakom både misshandeln och knivhuggningen.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning