Grosjean kväver tydligare regler i F1-tävlingarna – "Det här är inte Nascar"

Haasföraren Romain Grosjean är inte nöjd med domarbesluten som fattats under den pågående formel 1-säsongen. Bild: Pascal Guyot / AFP / Lehtikuva

Formel 1-stallet Haas förare Romain Grosjean kräver att racingreglerna i serien tydliggörs.

Grosjean säger i tidningen Autosport att han vill tala med Internationella bilsportförbundet FIA:s tävlingsledare Charlie Whiting om följdriktigheten i straffen som delats ut under den senaste tiden.

Grosjean blev förargad på grund av händelserna under Ungerns GP när Renault-föraren Nico Hülkenberg, som Grosjean kämpade mot på banan, kom undan utan straff. Enligt Grosjean har det på sistone inte funnits någon konsekvent linje enligt vilken besluten om straff skulle ha fattats.

– Funktionärernas domar var märkliga. Vi vill alla se på tävlingskörning. Vi vill ändå inte att bilarnas hjul konstant slamrar ihop med varandra. Det här är ingen Nascar-serie, sade Grosjean i Autosport.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning