Grosjean kväver tydligare regler i F1-tävlingarna – "Det här är inte Nascar"

Haasföraren Romain Grosjean är inte nöjd med domarbesluten som fattats under den pågående formel 1-säsongen. Bild: Pascal Guyot / AFP / Lehtikuva

Formel 1-stallet Haas förare Romain Grosjean kräver att racingreglerna i serien tydliggörs.

Grosjean säger i tidningen Autosport att han vill tala med Internationella bilsportförbundet FIA:s tävlingsledare Charlie Whiting om följdriktigheten i straffen som delats ut under den senaste tiden.

Grosjean blev förargad på grund av händelserna under Ungerns GP när Renault-föraren Nico Hülkenberg, som Grosjean kämpade mot på banan, kom undan utan straff. Enligt Grosjean har det på sistone inte funnits någon konsekvent linje enligt vilken besluten om straff skulle ha fattats.

– Funktionärernas domar var märkliga. Vi vill alla se på tävlingskörning. Vi vill ändå inte att bilarnas hjul konstant slamrar ihop med varandra. Det här är ingen Nascar-serie, sade Grosjean i Autosport.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning