Grönt ljus för kollektiv träning i Italien

Zlatan Ibrahimovic och hans Milan kan liksom övriga italienska lag starta kollektiv träning igen. Arkivbild. Bild: Antonio Calanni / AP Photo

Lagen i italienska Serie A har fått grönt ljus för att återuppta kollektiv träning – däremot dröjer beskedet om en återstart av fotbollsligan till den 28 maj. Det meddelade Italiens idrottsminister Vicenzo Spadafora på tisdag.

Beslutet kommer sedan det italienska fotbollsförbundets medicinska riktlinjer modifierats av hälsoministeriet. Bland annat tas den kritiserade regeln bort om att hela laget ska sättas i karantän i två veckor om en spelare testas positivt för covid-19. Nu är det bara den infekterade spelaren som gör det, medan laget isoleras och kontrolleras men ändå kan fortsätta träna.

– Det viktiga nu är att ligan kan återstarta med syftet att slutföra mästerskapet, sade Spadafora till Rai.

Den 28 maj tas beslut när och om Serie A kan återstarta vid ett möte mellan Spadafora, Italienska fotbollförbundets ordförande Gabriele Gravina och ligachefen Paolo Dal Pino.

Serie A pausades den 9 mars på grund av coronapandemin som krävt över 32 000 människoliv i Italien. Ligan hoppas kunna sparka i gång den 14 juni.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning