Grönsakspasta med thaismak

En italiensk grund med thailändsk kryddning ger pasta med spännande smak.Bild: TT

Genom att blanda olika länders kök och dess kryddning kan man skapa spännande smaker och kontraster. Det här pastareceptet kom till av en slump när kylskåpet gapade tomt.

För 4 personer, 15 minuter

500 g spaghetti

1 gul lök

2 morötter

100 g haricots verts

100 g broccoli

1 paprika

2 msk rapsolja

1/2 msk sambal oelek

1/2 msk röd thailändsk currypasta

1 burk kokosmjölk

salt

thailändsk basilika

Gör så här:

1. Skala och hacka löken. Skala och skär morötterna i små bitar. Dela paprikan och ta bort kärnhus och fäste. Skär resten i centimeterstora bitar.

2. Koka pastan nästan klar. En minut kortare koktid än vad som anges på förpackningen brukar vara lagom. Låt rinna av i durkslag.

3. Sätt tillbaka den tomma pastakastrullen på spisen. Slå i rapsolja och fräs lök, morot, haricots verts, broccoli och paprika under omrörning. Tillsätt kokosmjölk, sambal oelek och thailändsk röd curry efter ett par minuter. Efter ytterligare någon minut vänd ned pastan och låt koka upp, men inte mer. Smaka av med salt och servera i djupa tallrikar. Garnera gärna med thailändsk basilika.

TT

Så lyckas du vid köp av däck

Här är Euromasters tipslista med fem punkter. 15.10.2018 - 10.18