Grönhåriga popsensationen till slottsbalen – och en hel hög med idrottare

Alma under Ruisrock i somras. Bild: Lehtikuva/Anni Reenpää

Man kan verkligen säga att 2017 varit 21-åriga stjärnskottets Almas stora genombrottsår.

I helgen korades hon till årets bästa finska artist på MTV Europe Music Awards. Andra artister som belönades var bland andra Shawn Mendes, Kendrick Lamar och Ed Sheeran.

I oktober fick hon Finlandspriset som undervisnings- och kulturministeriet delar ut varje år. Hennes singel Chasing Highs seglade i våras upp på den officiella brittiska singellistan.

I år kommer Alma, eller Alma-Sofia Miettinen, som hon egentligen heter, till slottsbalen den 6:e december. Under tisdagen laddade hon upp en bild på inbjudan på sitt Instagramkonto med hashtagen #meiljatkot, ungefär "efterfest hos oss" på finska.

I år är det också många idrottare som fått en inbjudan på posten den senaste veckan. Bland dem finns orienteraren Minna Kauppi, stavhopparen Wilma Murto och tävlingscyklisten Lotta Lepistö. Den tidigare simmaren och flerfaldiga världsmästaren Jani Sievinen är också bjuden till balen.

Läs också:

HBL intervjuade Alma i somras: "Allt handlar så mycket om vems singel som klarat sig bäst"

Blev du bjuden till balen? Eller känner du någon som blev bjuden till balen? Hör av dig per mejl till sofia.holmlund@ksfmedia.fi.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning