Grönhåriga popsensationen till slottsbalen – och en hel hög med idrottare

Alma under Ruisrock i somras.Bild: Lehtikuva/Anni Reenpää

Man kan verkligen säga att 2017 varit 21-åriga stjärnskottets Almas stora genombrottsår.

I helgen korades hon till årets bästa finska artist på MTV Europe Music Awards. Andra artister som belönades var bland andra Shawn Mendes, Kendrick Lamar och Ed Sheeran.

I oktober fick hon Finlandspriset som undervisnings- och kulturministeriet delar ut varje år. Hennes singel Chasing Highs seglade i våras upp på den officiella brittiska singellistan.

I år kommer Alma, eller Alma-Sofia Miettinen, som hon egentligen heter, till slottsbalen den 6:e december. Under tisdagen laddade hon upp en bild på inbjudan på sitt Instagramkonto med hashtagen #meiljatkot, ungefär "efterfest hos oss" på finska.

I år är det också många idrottare som fått en inbjudan på posten den senaste veckan. Bland dem finns orienteraren Minna Kauppi, stavhopparen Wilma Murto och tävlingscyklisten Lotta Lepistö. Den tidigare simmaren och flerfaldiga världsmästaren Jani Sievinen är också bjuden till balen.

Läs också:

HBL intervjuade Alma i somras: "Allt handlar så mycket om vems singel som klarat sig bäst"

Blev du bjuden till balen? Eller känner du någon som blev bjuden till balen? Hör av dig per mejl till sofia.holmlund@ksfmedia.fi.

Svenska Sigtunaskolan lockar med högklassiga studier i anrik och internationell miljö

Intresserad av en internationell gymnasieutbildning och av att testa dina vingar utomlands? På svenska Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket kan det förverkligas under trygga och inspirerande förhållanden som samtidigt öppnar många dörrar. 15.2.2019 - 09.22