Grisfilé som på Balkan

Grisfilé är mört men behöver sällskap av rätt tillbehör för att komma till sin rätt. Den goda grönsaksröran ajvar relish, från Balkan, är en sådan, och finns i olika styrkor.

För 4 personer, 30 minuter

600 g grisfilé

2 gula lökar

2 paprikor, gärna olika färger

1 mogen aubergine

1 dl ajvar relish

2 dl vatten eller rödvin

1 dl grädde

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

smör och rapsolja

salt och peppar

Att äta till:

ris eller stekt potatis

blandad sallad

Gör så här:

1. Putsa bort hinnor och synligt fett från filén. Se till att du har 8 lika stora bitar. Bankas ut dem lätt med köttklubba eller knuten hand. Skär lök, paprikor och aubergine i inte alltför stora bitar.

2. Salta, peppra och stek köttet ett par minuter per sida i lika delar smör och rapsolja. Lägg över köttet i en vid panna eller kastrull.

3. Fortsätt att steka lök, paprika och aubergine några minuter. Blanda grönsakerna med köttet. Klicka i ajvar relish och tillsätt vatten eller vin och grädde. Koka upp och red med majsstärkelse löst i vatten. Sjud 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris eller stekt potatis.

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33