Grillade grönsaker i ljummen pastasallad

Grönsaker får extra fin smak om de får passera grillen på sin väg till matbordet. Här i en ljummen pastasallad.

För 4 personer, 25 minuter

3 dl torkade pastafjärilar

3–4 fasta tomater

1 rödlök

1 dl svarta oliver utan kärna

olivolja

Till vinägretten

2 msk olivolja

1 msk vitvinsvinäger

2 msk hett vatten

1 msk finhackad timjan

1 msk finhackad oregano

Grönsaker att grilla

1 zucchini

1 aubergine

1 rödlök

10 champinjoner

flingsalt och svartpeppar

Gör så här

1. Skär grönsakerna som ska grillas i skivor eller bitar. Pensla med olivolja och salta och peppra lätt. Blanda vinägretten och smaksätt med finhackade örter.

2. Skär tomater och rödlök i mindre bitar och stek lätt i olivolja. Tillsätt oliver och låt blandningen ligga kvar i den varma pannan.

3. Koka pastan i saltat vatten och låt rinna av i durkslag. Slå tillbaka i kastrullen och blanda med den varma tomat-, lök- och olivblandningen och vinägrett. Håll blandningen varm under folie.

Grilla grönsakerna. Fördela pastablandningen i djupa tallrikar alternativt uppläggningsfat och toppa med de grillade grönsakerna och lite extra flingsalt.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03