Grillade grönsaker i ljummen pastasallad

Grönsaker får extra fin smak om de får passera grillen på sin väg till matbordet. Här i en ljummen pastasallad.

För 4 personer, 25 minuter

3 dl torkade pastafjärilar

3–4 fasta tomater

1 rödlök

1 dl svarta oliver utan kärna

olivolja

Till vinägretten

2 msk olivolja

1 msk vitvinsvinäger

2 msk hett vatten

1 msk finhackad timjan

1 msk finhackad oregano

Grönsaker att grilla

1 zucchini

1 aubergine

1 rödlök

10 champinjoner

flingsalt och svartpeppar

Gör så här

1. Skär grönsakerna som ska grillas i skivor eller bitar. Pensla med olivolja och salta och peppra lätt. Blanda vinägretten och smaksätt med finhackade örter.

2. Skär tomater och rödlök i mindre bitar och stek lätt i olivolja. Tillsätt oliver och låt blandningen ligga kvar i den varma pannan.

3. Koka pastan i saltat vatten och låt rinna av i durkslag. Slå tillbaka i kastrullen och blanda med den varma tomat-, lök- och olivblandningen och vinägrett. Håll blandningen varm under folie.

Grilla grönsakerna. Fördela pastablandningen i djupa tallrikar alternativt uppläggningsfat och toppa med de grillade grönsakerna och lite extra flingsalt.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00