Grillad kassler med färgstark coleslaw

Sista april innebär grillpremiär i många hem. Börja enkelt med kassler och en färgstark coleslaw. Bild: TT

Grillpremiären är redan i gång. Vi börjar ofta med säkra kort som kassler och en färgstark coleslaw.

För 4 personer, 1 1/2 timme

4 tjocka skivor kassler, ca 180 g styck

Till marinaden:

1 dl rödvin

2 msk rapsolja

2 msk HP-sås

2 msk rökig grillmarinad

salt och svartpeppar

Till coleslaw:

1/2 vitkålshuvud

1/3 rödkålshuvud

1/3 purjolök

Till dressingen:

3 dl fet yoghurt, 10 %

1 dl majonnäs

3 msk vitvinsvinäger

2 vitlöksklyftor

2 msk hackad timjan

salt och vitpeppar

Gör så här:

1. Blanda marinaden av rapsolja, rödvin, HP-sås och rökig grillmarinad. Pensla köttet med marinaden och låt det stå i rumstemperatur cirka 1 timme.

2. Riv kålen i matberedare. Slå på kokande vatten och låt stå 5 minuter. Sila av och gör om proceduren med kokande vatten en gång till. Vänta 5 minuter, sila av och slå på kallt vatten i stället. Efter 20 minuter silas vattnet av för gott. Blanda med strimlad purjolök. Blanda dressingen och vänd ned i kålen. Salta, peppra och ställ svalt.

3. Grilla köttet cirka 3 minuter per sida. Salta och peppra först efter grillningen. Servera med färgstark coleslaw.

TT

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03