Grillad kassler med färgstark coleslaw

Sista april innebär grillpremiär i många hem. Börja enkelt med kassler och en färgstark coleslaw.Bild: TT

Grillpremiären är redan i gång. Vi börjar ofta med säkra kort som kassler och en färgstark coleslaw.

För 4 personer, 1 1/2 timme

4 tjocka skivor kassler, ca 180 g styck

Till marinaden:

1 dl rödvin

2 msk rapsolja

2 msk HP-sås

2 msk rökig grillmarinad

salt och svartpeppar

Till coleslaw:

1/2 vitkålshuvud

1/3 rödkålshuvud

1/3 purjolök

Till dressingen:

3 dl fet yoghurt, 10 %

1 dl majonnäs

3 msk vitvinsvinäger

2 vitlöksklyftor

2 msk hackad timjan

salt och vitpeppar

Gör så här:

1. Blanda marinaden av rapsolja, rödvin, HP-sås och rökig grillmarinad. Pensla köttet med marinaden och låt det stå i rumstemperatur cirka 1 timme.

2. Riv kålen i matberedare. Slå på kokande vatten och låt stå 5 minuter. Sila av och gör om proceduren med kokande vatten en gång till. Vänta 5 minuter, sila av och slå på kallt vatten i stället. Efter 20 minuter silas vattnet av för gott. Blanda med strimlad purjolök. Blanda dressingen och vänd ned i kålen. Salta, peppra och ställ svalt.

3. Grilla köttet cirka 3 minuter per sida. Salta och peppra först efter grillningen. Servera med färgstark coleslaw.

TT

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33