Grillad kassler med coleslaw

Grillad karréskiva med säkra tillbehör som grillsmör och cole slaw. Bild: TT

Marinera köttet, fixa en kryddig coleslaw och sno ihop ett grillsmör med sting. På mindre än en timme ordnar du en grillmiddag med stil.

För 4 personer, 50 minuter

4 rejäla skivor kassler

1 msk koncentrerad kalvfond

2 msk rapsolja

2 krm svartpeppar

Till grillsmöret:

75 g smör

1 tsk paprika

1 tsk curry

1 msk ketchup

1 vitlöksklyfta

Till coleslaw:

300 g färsk vitkål

2 dl crème fraiche

4 msk majonnäs

1 tsk sambal oelek

1 tsk vitvinsvinäger

1/2 tsk salt

Att äta till:

ugnsrostade potatishalvor

Gör så här:

1. Blanda kalvfond, olja och svartpeppar. Pensla köttet med blandningen och låt det ligga en dryg halvtimme innan det ska grillas.

2. Strimla färsk vitkål fint. Ta inte med den hårda roten. Blanda crème fraiche med majonnäs, sambal oelek, vinäger och salt. Vänd ned vitkålen i blandningen.

3. Blanda smör, paprika, curry, ketchup och en pressad vitlöksklyfta. Ställ svalt i väntan på servering. Rosta potatishalvor i ugnen och grilla köttet över fin glöd.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning