Grillad fläskkarré med ört- och vitlökssmör

Grillad fläskkarré är aldrig fel. Gärna med örtkryddat vitlökssmör. Bild: TT

Att grilla fläskkarré är lätt. Örtkryddat vitlökssmör och ugnsrostade potatisklyftor smakar gott till.

För 4 personer, 50 minuter

4 skivor fläskkarré

Till marinaden:

1 tsk konc. kalvfond

1 msk tomatketchup

1 tsk soja

2 msk rapsolja

1 krm svartpeppar

Till smöret:

100 g smör

2 msk finhackad färsk timjan

2 msk finhackad persilja

1–2 vitlöksklyftor

1 tsk vitvinsvinäger

1 krm salt

Att äta till:

ugnsrostade potatisklyftor

blandad sallad med tomater och gurka

Gör så här:

1. Blanda marinaden och pensla köttbitarna flödigt. Täck över, men låt köttet stå i rumstemperatur 30 minuter i väntan på grillen.

2. Blanda rumstempererat smör med finhackad färsk timjan och persilja. Riv eller pressa i färsk vitlök samt tillsätt vinäger och lite salt. Blanda samman och ställ svalt.

3. Torka av köttet och grilla det 2–3 minuter per sida över fin glöd. Salta först när köttet är klart. Servera med ugnsrostade potatisklyftor, ört- och vitlökssmör samt en blandad sallad med olika blad, halva körbärstomater och gurka i bitar.

TT

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning