GrIFK värvar svensk ungdomslandslagsman

Bild: GrIFK

GrIFK, fyra i ligan i år, förstärker sina led med 19-årige Anton Karlsson som anländer från klassiska svenska handbollsklubben Lugi. Före flytten österut ska Karlsson ännu medverka i EM för under 20-åringar i Slovenien.

Karlsson gjorde 21 matcher i elitserien och tre i EHF under förra säsongen.

– Man hörde sig för om jag har intresse av en flytt och det kändes genast som en fin chans att utvecklas både som spelare och som människa utanför planen, säger Karlsson som skrev studenten i vår.

– Hemma i Lund är det inte många som har koll på finsk handboll. Från Lund brukar man flytta till Danmark för att spel. Men Lugis tränare Tomas Axner rekommenderade Grankulla IFK för mig och efter att ha googlat lite och läst på tyckte jag att finska ligan kan passa mig bra i detta skede.

– Grankulla verkar vara en skön liten stad. Mysig och hallen verkar toppen.

GrIFK:s ordförande Kristoffer Aspelin är glad över nyförvärvet.

-Han verkar vara en väldigt positiv typ. Han kommer att få sen stor roll och så får vi hoppas att hans exempel sporrar våra unga spelare att jobba ännu hårdare, säger Aspelin.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46