GrIFK samlade sig då det gällde

Livsviktiga mål. GrIFK:s kapten Fredrik Forss stod för tre fullträffar i den tredje kvartsfinalsmatchen mot Atlas.Bild: FSC Media

Grankulla IFK spelade med ryggen mot väggen mot Atlas från Vanda i den tredje kvartsfinalsmatchen. Än en gång var det mycket jämnt, men till slut var det Grankulla som lyckades vända matchen till sin fördel och segrade med siffrorna 28-25.

Atlas hade alla möjligheter att avgöra kvartsfinalsserien mot GrIFK på hemmaplan på lördag. Seriens två tidigare matcher slutade bägge med endast marginella skillnader i Vandalagets favör. Nu var det dock gästerna från Grankulla som gjorde de avgörande sakerna rätt.

– Det som skilde sig från de tidigare matcherna var att vi spelade en jämn sextio minuters match. Det blev inga längre svarta stunder, säger GrIFK:s kapten Fredrik Forss efter matchen.

Tog ni er till några nya knep i denna match?

– Vi fick det vi kommit överens om tidigare att fungera bättre och gjorde simpla grejer där alla vet vad de ska göra. Inte något direkt nytt, förklarar Forss.

Det fullsatta Myrbacka idrottshus med en publik på 336 åskådare fick se en tuff slutspelsmatch där bägge lagen gjorde sitt yttersta. Grankulla spelade dock för liv och död och det märktes på plan då laget höll ett aningen hårdare tempo i sina anfall, medan Atlas byggde upp lägen mera lugnt.

– Det är ett sätt att segra genom. Med att hålla tempot uppe får vi lättare mål och dessutom deras backar och viktiga spelare att tröttna, vilket vi kan kapitalisera under den sista delen av matchen.

Atlas suktar efter revansch

För Atlas del var det inga glada miner efter den svidande hemmaförlusten. Efter att ha lett 15-14 vid halvlek var det en del misslyckade lägen och ett osäkert försvar i andra perioden som till slut fällde hemmalaget.

– Vi lägger inte i bollarna i mål i slutet. Vi borde ha lagt in dem så skulle det ha varit annat, säger en fåordig Sebastian Säkkinen, som stod för sex fullträffar för Atlas.

Enligt Säkkinen spelade det ingen roll att GrIFK spelade med ryggen mot väggen, Atlas var inställda på att avsluta serien i tredje matchen.

– Man måste ju segra i matchen för att vinna serien. Ingen vill på sommarlov. Båda kom in för fullt till drabbningen, men nu räckte det inte för vår del. Vi tar revansch i "grottan", bäddar Säkkinen.

Även Grankulla-kaptenen Forss styrde redan blicken mot nästa match som spelas nästa onsdag i Grankulla bollhall.

– Det gäller att nolla denna seger, och förbereda sig inför nästa match och ta hem segern i den också.

FM-ligan, herrar, kvartsfinal 3 i bäst av 5

Atlas–GrIFK 25–28 (15–14)

Atlas: Sebastian Säkkinen 6, Anthony Hellakoski 6, Erkka Näntö 3, Milos Maksimovic 3, Nikko Kinos 3, Kenneth Åstrand 2, Heikki Laitinen 2.

GrIFK: Richard Sundberg 6, Sami Silfver 5, Alexander von Numers 4, Sten Toomla 4, Benjamin Olsson 3, Miro Koljonen 3, Fredrik Forss 3.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00